fbpx
Mezoterápia 2018-10-03T08:46:52+00:00

MI AZ A MEZOTERÁPIA?

Méltán a legnépszerűbb kozmetikai kezelés világszerte. Rendkívül gyorsan elterjedt, két alkalmazási módja van, a tűs és a tű nélküli. Népszerűségének okai: hatékony, látványos eredményt lehet a kezelésekkel elérni, magas hatóanyag bevitellel, a kezelések nem fájdalmasak, nincs, vagy minimális a gyógyulási idő, többféle bőrproblémát is sikeresen lehet kezelni velük.
A MEZOTERÁPIA  a bőr mélyebb rétegeibe (IRHA – BŐRALJA határáig) képes bejuttatni a hatóanyagokat.
MIÉRT MEZO-TERÁPIA?
A bőrnek három rétege van, a felső a hámréteg, a középső (mezo) az irharéteg és az alsó, a bőr alja. Ahhoz, hogy eredményes, látványos, hatékony kozmetikai kezeléseket végezzünk, a bőr középső, vagyis irha rétegét kell elérnünk.
MIÉRT?
Mert ebben a rétegben zajlanak azok az alapvető anyagcsere folyamatok, melyek meghatározzák, hogy bőrünk mennyire rugalmas, feszes, ránctalan, tehát egészséges és szép.
A bőr külső rétege, a hámréteg hatóanyagok, különösen a nagy molekulák- a hyaluronsav, vagy a fehérjék-számára nehezen átjárható, a bőr felszínéről a hatóanyagok felszívódása lassú, az irharétegben (mezo-réteg) így alacsony lesz a koncentrációjuk, tehát nehezebben fejtik ki hatásukat. A vendégek elvárása manapság, hogy a kozmetikai kezelés látványos legyen, viszont ne legyen fájdalmas, ne legyen hosszas gyógyulási idő. Erre nyújt megoldást mind a tűs, mind a tű nélküli mezoterápiás kezelés.
HOGYAN HAT A MEZOTERÁPIA?
A bőr középső (mezo) rétege, az irharéteg az, ahol a bőr rugalmasságát, feszességét adó kollagén rostok termelődnek. Ebben a rétegben zajlanak azok az anyagcsere folyamatok, melyek a bőr öregedését meghatározzák. Az ide bejuttatott hatóanyagok fogják tehát legeredményesebben gátolni a bőr öregedését. Fontos az is, hogy ezek a molekulák ne kerüljenek túl mélyre a bőrben, hiszen akkor az immunrendszer aktiválódik, lebontja a hatóanyagokat, és a nyirokkeringésbe kerülnek. Vagyis a megfelelő hatóanyagot, a megfelelő mélységbe kell juttatnunk.
A hatóanyag bejutása vagy tűk által nyitott csatornán keresztül történik, vagy elektroporációs készülék segítségével, ahol a megfelelő elektromágneses hullámok nyitják meg a csatornákat a bőrön és a sejteken keresztül. A csatornákon keresztül nagy molekulákat is be tudunk juttatni, de a bőr hidratáltsága is lényegesen növelhető. Nagy előnye még a kezelésnek, hogy csak a bőrben hat, így nincsenek kockázatos mellékhatásai a szervezetünkre.
MILYEN PROBLÉMÁK ESETÉN AJÁNLOTT ALKALMAZNI?
Megereszkedett, fáradt, petyhüdt bőr
Ráncok
Bőrfeszesítés, lifting
Tág pórusok
Acnék, hegek
Striák, terhességi és hízási csíkok
KÉTFAJTA MEZOTERÁPIÁT KÜLÖNBÖZTETÜNK MEG:

TŰS MEZOTERÁPIA (MEZOPEN)

A tűs mezoterápia folyamán a tűk apró mikro sérüléseket okoznak a bőrben, ezáltal beindul a bőr önregenerációja, mely kollagén indukciót eredményez.
ONLINE BEJELENTKEZÉS

TŰ NÉLKÜLI MEZOTERÁPIA

Magasfeszültségű elektromágneses hullámokat generál a készülék, amely létrehoz egy mágneses teret, ami megváltoztatja a sejtek polaritását. A sejtek átrendeződnek, így mikrocsatornák (aquaporin) jönnek létre, amin keresztül lejut a hatóanyag egészen az Irháig vagy akár Bőraljáig.
ONLINE BEJELENTKEZÉS