Beauty Magazin online megjelenés 2024 május 3.

Mezoterápiás sorozatunkban felhasználtuk a legújabb kozmetikai jellegű kutatások eredményeit: olyan peptideket és ránctalanító hatóanyagokat, amelyek segítségével a tű nélküli mezoterápiás kezelések során látványos sikereket érhetünk el.

Helia-D Professional Mezoterápiás sorozatunkban felhasználtuk a legújabb kozmetikai jellegű kutatások eredményeit: olyan peptidet és ránctalanító hatóanyagokat, amelyek segítségével a tű nélküli mezoterápiás kezelések során látványos sikereket érhetünk el.  Így esett a választás a Progeline™-re és az Adipofill’in™-re, amelyek 2012-ben a legjobb innovatív kozmetikai hatóanyag díját nyerték el.

Az öregedés elleni harc nem csak arról szól, hogy az öregedés jelei ellen harcolunk, hanem az öregedés folyamatát is késleltetjük

A mezoterápia előnyei

A bőr öregedése a harmincas éveinkben kezdődik, de egyénenként változó, hogy kinél mikor válik látványossá az idő múlása. Ebben a genetikai adottságok mellett nagy szerepe van például a stressznek, az életmódnak és a táplálkozásnak. Az életkor előrehaladtával csökken a kollagén és az elasztin szintje, valamint az arc területén lévő zsírszövet csökkenése miatt a bőrszövet megereszkedik. Az arcbőr öregedése és megereszkedése idővel mindenkinél bekövetkezik, azonban a mai professzionális kezelésekkel a kedvezőtlen folyamat látványosan lassítható.

A kötőszövetbe juttatott mezoterápiás hatóanyagok révén látványos és hosszantartó hatás érhető el. Az anyagok természetazonosak, így allergiás reakció csak elvétve alakul ki. A mezoterápia előnye, hogy jól kombinálható más bőrfiatalító eljárásokkal is. Ismert mellékhatása nincsen, ezért a kezelés kúraszerűen, és fenntartó kezelésként ismételhető.

Kinek ajánlott a mezoterápiás kezelés?

A mezoterápiás kezelés bárki számára ajánlható 18-70 év között: egyrészt a fiatalabb korosztály számára megelőzési céllal, másrészt az adott bőrprobléma kezelésére, valamint idősebb korban a már kialakult elváltozások kezelésére egyaránt. Mivel nincs fényérzékenyítő hatása, a kezelés bármikor végezhető megfelelő fényvédelem mellett.

Miért fontos a megelőzési célú kezelés?

A kollagén termelődése már a ’20-as, ’30-as éveinkben elkezd csökkenni, és az első ráncok megjelenése jelzi a kötőszövet gyengülését. Az öregedés jelei leginkább az arcon látványosak, mivel a bőr itt a legvékonyabb. A megelőzési célú mezoterápiás kezelésnek az öregedési folyamat megállításában és lassításában van szerepe. Az időben megkezdett kezeléssel természetes módon serkenthető a kollagén termelése, és számottevően kitolható a bőr öregedése.

A Helia-D Professional mezoterápiás sorozat tagjai és hatóanyagai:

 • C-vitaminos enzimes peeling
  Hatóanyagai: Actizyme GL, C-vitamin, Sheavaj
 • Peptides és Őssejtes Mezo Ampulla
  Hatóanyagai: Adipofill’in, Hyaluronsav, Progeline, PhytocellTec Argan
 • Peptides és Őssejtes mezo Koncentrátum
  Hatóanyagai: Borostyán kivonat, Hyaluronsav, Progeline, PhytocellTec Argan, Hydroveg VV
 • Peptides és Őssejtes Krémpakolás
  Hatóanyagai: Körömvirágolaj, Ligetszépe olaj, PhytoCellTec Argan, Progeline, Sheavaj
 •  Peptides Szemránckrém
  Hatóanyagai: Hyaluronsav, Caffeine, APM C-vitamin, EPS Seafill, Matrixyl 3000, Argireline

Kezelési protokoll

A tű nélküli mezoterápiás kezelés során az öregedési folyamatokat szeretnénk késleltetni és látványosan javítani a bőrképet. Ez a kezelési program a termékekben lévő peptideknek Adipofill’inTM és a ProgelineTM, valamint növényi őssejteknek köszönhetően a sejtek mélyébe hatolva újjáépíti a bőrt. A kezelési protokoll elején egy kontúremelő masszázzsal is fokozzuk a hatékonyságot.

 • Ráhangolódás
 • Borogatás
 • Letisztítás: Hidratáló tisztító hab
 • Peeling: C-Vitaminos enzimes peeling
 • Tonizálás: Hidratáló géltonik
 • Masszázs: 15-20 perc feszesítő masszázskrém – kontúremelő speciális masszázstechnikával Borogatás
 • Fertőtlenítés: Teafaolajos géltonik
 • Peptides és Őssejtes mezo ampulla – mezoterápia
 • Peptides és Őssejtes mezokoncentrátum felhelyezése – krioterápia
 • Peptides és Őssejtes krémpakolás
 • Karmasszázs – Bőrsimító olaj
 • Pakolás eltávolítása
 • Hidratáló géltonik
 • C-Vitaminos szérum, vagy Granactive szérum 1% bőrbe simítása
 • Peptides szemránckrém
 • Zárókrém: C-Vitaminos lifting krém
 • Fényvédelem SPF 30 fényvédő krém

Hatóanyag kisokos

Hyaluronsav: Egy, az emberi szervezetben több helyen, például az ízületi folyadékban is megtalálható poliszacharid, tehát szénhidrát származék. Saját tömegéhez képest jelentősen több vizet képes megkötni, ezáltal biztosítja a bőr hidratáltságát.

Adipofill’in: Fő hatóanyaga az L-ornitin, a bőr strukturális öregedéséből származó tünetek csökkentésére alkalmas hatóanyag, ezt a fajta öregedést a bőralja zsírsejtjeinek méretcsökkenése okozza. A hatóanyagnak 3 fő hatása van. Az első és legegyértelműbb a zsírsejtek méretének növelése, tehát a preadipocitákat (’’Sovány zsírsejteket”) átalakítja telített zsírsejtekké, a folyamat során a hatóanyag arra készteti a ’’Sovány zsírsejteket’’, hogy raktározzanak el magukban lipideket, ezt a folyamatot adipogenezisnek nevezzük.
A második hatása a zsírsavtermelés fokozása (lipogenezis).
A harmadik a zsírsejtekben tárolt lipidek szabad zsírsavakra történő lebontását gátolja.

Progeline: Csökkenti a bőrben a PROGERIN nevű fehérje termelését. Ezt a vegyületet tartják a bőr öregedésének egyik fő okozójának. Klinikailag csökkenti a bőröregedés jeleit pl.: megereszkedés, ráncok. Javítja a bőr rugalmasságát, feszességét.

PhytoCellTec Argan: Az argánfa kérgéből származó gyantában található sejtek mesterséges tenyészetének kivonata. Arra serkenti a szőrtüsző speciális sejtjeit, hogy fibroblaszt sejteket termeljenek, ezek termelik az elasztint és a kollagént. Ennek hatására az irha megerősödik és megvastagszik így téve feszesebbé és fiatalosabbá a bőrt.

Hydroveg VV: Hidratáló komplex-ként több, a kozmetikai iparban elterjedt hatóanyag keveréke.  Néhány példa csak a legismertebbek közül: allantoin, urea, PCA és származékai. A hatóanyag lényegét adó vegyületcsoport a hidrolizált-búzaproteinek, ezt az összetevőt a búzában található fehérjék enzimekkel történő bontásából származó polipeptidek adják. Ezek a rövid láncú molekulák serkentik a bőr sejtjeinek burjánzását, így téve frissebbé azt.

Sheavaj: Egy Közép-Afrikában honos fa, a karilé fa terméséből, a shea dióból származó növényi zsiradék. Magas zsírsav tartalma mellett sok A, E, és F-vitamin tartalmaz. Már az Ókori Egyiptomiak is felismerték a bőrre kifejtett előnyeit, elsősorban bőrpuhító hatása miatt alkalmazták.

Ligetszépe olaj: Ez az aranysárga, könnyű olaj rendkívül magas linolsav tartalmú, de ezen kívül magas százalékban tartalmaz még linolénsavat és palmitinsavat is. Gyorsan felszívódik és nem tömíti el a pórusokat, nyugtatja és puhítja a bőrt.

Borostyánkivonat: Hagyományosan bőrkeményedés és cellulitisz kezelésére használták.

Körömvirágolaj: A bőr repedéseinek és kisebb sebeinek kezelésére alkalmas olaj.

Actizyme GL: Egy gomba eredetű fehérjebontó enzim, amely ellenőrzött hámlást biztosít mellékhatások nélkül. Tisztább, fiatalosabb bőrt kölcsönöz a természetes védőréteg károsítása nélkül. Tartalmaz még fitinsavat, ami egy gyengébb AHA-sav, ezen kívül keratolítikus (pórusösszehúzó) hatással rendelkezik, ez biztosítja a védőréteg fennmaradását a hámlasztás során.

Caffeine: A koffeinnek több, különösen a szemkörnyékre hasznos hatása van. Antioxidánsként megköti a szabad gyököket. A szem alatti sötét karikák kevésbé látszódnak azáltal, hogy a szemkörnyék vékony bőre alatt meghúzódó erek láthatóságát csökkenti.

APM C-vitamin: A mindenki által jól ismert aszkorbinsav és foszforsav észterének magnézium sója. Ideális választás az érzékenyebb bőrűek számára, mivel kisebb koncentrációban is eléri ugyanazt a hatást, mint a hasonló aszkorbinsavas termék. Jó választás, ha C-vitamint akarunk használni és nem szeretnénk hámlasztó hatást elérni, mivel az APM C-vitamin 7-es pH környékén stabil. Hatását tekintve csökkenti a bőr pigmentációját és fokozza a kollagéntermelést.

EPS Seafill: Egy tengeri mikroorganizmus által termelt exopoliszacharid, amely azonnali bőrkisimító hatással rendelkezik. Ez a természetes polimertípus különböző egyszerű cukormolekulából áll, például a mindenki által ismert glükóz, vagy mannóz. A bőrt arra serkenti, hogy hyaluronsavat, kollagént és elasztint termeljen, ezáltal csökkenti a ráncok mélységét és az öregedés álltalános jeleit.

Amennyiben szívesen kipróbálnád Mezoterápiás sorozatunk termékeit, ide kattintva tudod megrendelni!

A kezelési protokoll és a kezelésben lévő kontúremelő masszázstechnika elsajátítható a Helia-D Professional Szépség Akadémián, egy gyakorlati képzés keretein belül.

Jelentkezésedet a következő e-mail címen várjuk: professional@helia-d.hu

Várunk sok szeretettel: Helia-D Professional Csapata